Meny Stäng

Odla Hjärnkraft!

Det finns forskning på att människan mår bra av att vistas i det gröna och att själv få påta i jorden. Med det som utgångspunkt vill vi erbjuda medlemmarna i Hjärnkraft Stockholm att lära sig mer om växter och bin och uppleva hur det är att följa ett litet frö till planta, till färdig grönsak eller blomma.

Genom vår nya aktivitet i vår ”Odla Hjärnkraft”, får du vid flera tillfällen lära dig lite om växter, bin, jorden och själv sätta frön och plantor, för att sen se dom växa upp och skörda dom. Du behöver inte ha några förkunskaper eller vara jätteintresserad av odling för att kunna tycka att det är kul.

Vi träffas tillsammans först på kansliet under ett eller ett par tillfällen i april, där vi pratar om vad som kommer att hända när vi ses i trädgården, men också för att sätta lite frön. När dessa har kommit upp en bra bit, tar vi med dom till den första eller andra träffen i trädgården. Vid fyra tillfällen under maj – juni, ses vi på en terrass på Östermalm.

 


Bildtext: Här kommer vi att vara
Foto: Bee Urban
Varje tillfälle är på två timmar, då vi bekantar oss med platsen, lär oss så och plantera, växtlära, använder våra olika sinnen och hälsar på bina. Efter den sista odlingsträffen som blir innan midsommar, får odlingen växa ifred, men i augusti får de som vill komma en sista gång för att smaka på det som odlats.

Max 8 personer kan anmäla sig till detta och förväntas komma vid samtliga tillfällen

Kostnad: 100 kr

 Intresseanmälan mejlas till: stockholm@hjarnkraft.se, senast den 4 april

Please follow and like us:
fb-share-icon