Meny Stäng

Det finns platser kvar på utbildningsdagen om hjärnan, beteende och motivation 7 november 2016. NY FÖRELÄSARE: Thomas Fogdö.

Välkommen med er anmälan senast 26 oktober!

Medlemsbladet januari 2014 kopia 2

Varför gör jag inte som jag säger? Martin Ingvar professor och hjärnforskare på Karolinska Institutet kommer under förmiddagen att föreläsa om hjärnan och motivation och om hur hjärnan fungerar, vid hälsa eller efter en skada. Till ljudet av medryckande musik utmanar sedan Ronnie Gardiner vår koordinationsförmåga och motorik i sin egen metod RGM. Metoden har visat goda resultat i rehabilitering av personer med förvärvad hjärnskada. Eftermiddagen inleds med Anita Ruotsalainen som i föreläsningen Evigheten tur – och retur berättar om sin resa efter att ha drabbats av en traumatisk hjärnskada.

Långvarig smärta är ett stort problem för många med förvärvad hjärnskada men hjälp finns i behandlingsformen Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Rikard Wicksell, psykolog, med. dr. och en av grundarna till Sektionen för Beteendemedicinsk Smärtbehandling vid Karolinska Universitetssjukhuset presenterar denna alternativa väg att gå när livet har krympt men värken finns kvar. Till sist hjälper Thomas Fogdö oss med motivation för motion. Hon kommer att ge handfasta råd kring hur man skapar målbilder och stöttar den som vill träna.  Missa inte denna dag!

Fullständigt program, dagens programtider och anmälningsblankett:

Medlemsbladet januari 2014 kopia 2

Medlemsbladet januari 2014 kopia 2

Medlemsbladet januari 2014 kopia 2

Följ oss och dela gärna inlägget