Meny Stäng

TIPS: Vaccinera dig gratis mot säsongsinfluensan

Varje år dyker den upp – influensan. De flesta klarar sig undan med en tids sängliggande, men för den som tillhör en riskgrupp så kan influensan vara farlig. Har du en kronisk sjukdom är det extra viktigt att du håller dig frisk från influensan. Den drabbar dig hårdare än andra och du löper större risk att få svåra följdsjukdomar.

Vaccinerar du dig minskar risken att bli sjuk med upp till 70 procent. Är oturen trots allt framme och du blir sjuk ändå, blir symtomen lindrigare, komplikationerna färre och risken för följdsjukdomar minskar. Du som har en kronisk sjukdom, är gravid eller född 1952 eller tidigare kan vaccinera dig gratis mot säsongsinfluensan fram till 28 februari 2018.

Vaccinera dig på en vårdcentral eller på en vaccinationsmottagning. På 1177.se hittar du alla mottagningar och deras öppettider. Du kan också få råd av en sjuksköterska på telefon 1177. Ta med din legitimation när du ska vaccinera dig.

Vill du få en påminnelse när det är dags för vaccination nästa gång? Sms:a ordet VACCINATION till 720 80 så får ett sms när det är dags (kostar som ett vanligt sms).

Mer info på Vårdguidens hemsida

Please follow and like us: