Meny Stäng

Nybörjarkurs i Ronnie Gardiners Metod, start 25 april

Vi är jätteglada att kunna erbjuda en nybörjarkurs i RGM! I samarbete med Afasiföreningen erbjuder vi denna vår en kurs på 6 tillfällen i Ronnie Gardiners metod (RGM). Rehabiliteringsmetoden fungerar som en cirkelträning för hjärnan där färger, symboler, ord, rörelser och rytm blandas och får båda hjärnhalvorna att arbeta på ett lekfullt sätt, samtidigt som balanssinne, minne, motorik, koncentrations- och rörelseförmåga stimuleras. RGM har med stor framgång använts för personer med förvärvade hjärnskador, parkinson och utbrändhet. Varje kurstillfälle är träningen ca 45 minuter, sedan fikar vi tillsammans.

Itte Nygren, som leder kursen, är musikterapeut och har 10 års erfarenhet av att jobba med Ronnie Gardiners metod i nära samrörelse med grundaren och jazztrummisen Ronnie Gardiner. Om du vill veta mer om metoden, gå in på youtube och sök på ”RGM” så hittar du olika demonstrationsvideor.

Var: Afasiföreningens lokaler på Sabbatsbergsvägen 6, nära St Eriksplan.
När:6 tisdagar i rad, 25 april – 30 maj, kl. 15-16.30
Kostnad: 100 kr för 6 tillfällen för medlemmar i Hjärnkraft/Afasi. 500 kr för icke medlemmar. Avgiften betalas kontant på plats vid första tillfället. (Fikat kostar 20 kr/tillfälle och ingår ej i avgiften).
Anmälan: senast 12 april till tfn: 08-447 45 31 eller mejl: kansli@sthlm.hjarnkraft.se
OBS! Begränsat antal platser!

Följ oss och dela gärna inlägget