Meny Stäng

Nu ligger programmet för årets utbildningsdag klart!

Hjärnkraft Stockholms län hälsar dig varmt välkommen till årets utbildningsdag om förvärvad hjärnskada. Tema: Språk och kommunikation. 25 oktober 2018

Förändrade kommunikativa förmågor eller omgivningens bristande bemötande kan leda till stort lidande för personer med förvärvad hjärnskada. Detta viktiga ämne tar vi oss an med hjälp av tre logopeder från Danderyds sjukhus plus en expertpanel och vår styrelseledamot Malin Blom som själva lever med konsekvenserna efter förvärvad hjärnskada. Efter dagens slut kommer du att ha en bättre förståelse för hur språk och kommunikation kan påverkas vid en förvärvad hjärnskada och hur detta kan uttrycka sig i sociala samspel. Vi tittar även på konkreta kommunikativa strategier för att ge möjlighet för personer att uttrycka sig och förbättra samspelet. Dessutom finns Afasiföreningen och hjälpmedelsexperter i foajén under hela dagen för att svara på frågor kring era specifika behov / arbetssituationer.

Föreläsningar:
Malin Bauer – Hjärnan och språket efter en förvärvad hjärnskada
Mi Johansson – När kommunikationen inte funkar, fast orden finns
Malin Blom och Jenny Sillén Österman – Vägen till Malin 2.0
Kajsa Söderhielm – Supported Conversation (kommunikativa strategier)

För mer information om föreläsningarna, se pdf:en ovan

Utbildningsdagen vänder sig främst till dig som jobbar med eller kring personer som har förvärvad hjärnskada men är även öppen för dig som har egen skada eller är anhörig. Begränsat antal platser.

Följ oss och dela gärna inlägget