Meny Stäng

Information från Studiefrämjandet i Stockholms län

Vill ni ge fler möjligheten att upptäcka den fantastiska naturen i Angarn-, Rösjö- och Bogesundskilarna? Vill ni lära er mer om att guida personer med olika funktionsvariationer? Då kan den här kostnadsfria kursen vara något för er!

 

För vem: För er föreningar som verkar i Angarn-, Rösjö- och Bogesundskilarna och redan erbjuder guidningar till medlemmar och allmänheten i ert program. Ni som deltar bör vara relativt vana guider.

Syfte: Att ge fler möjligheten att upptäcka naturen i de gröna kilarna och därmed även värna om dem genom att utbilda guider att ha guidningar anpassade för fler.

Kursupplägg:

  • Lördag 29 augusti: En heldagsträff där ni får verktyg för att genomföra tillgängliga guidningar.
  • Hösten 2020: Ni föreningar genomför guidningar med stort stöd från Studiefrämjandet.

 

Efter utbildningen har du verktygen för att kunna genomföra en tillgänglig guidning i de gröna kilarna där din förening är aktiv.

 

När: Lördag 29 Augusti kl.09.00-17.00 med lunchpaus för egen medhavd matsäck.

Var: Naturskolan i Sollentuna.

 

Vid intresse maila sofia.arnsten@studieframjandet.se eller ring Sofia på 08-555 352 67.

 

Kursledare är Sofia Arnsten, projektledare Naturen på lika villkor som jobbar med att tillgängliggöra naturen i Stockholms Län för personer med funktionsvariation.

Katrin Jones Hammarlund, projektledare på SLU Centrum för naturvägledning.

 

Maxantal 15 guider som får delta i utbildningen, en del av utbildningen kommer att vara inomhus och en del utomhus, så kläder efter väder gäller.

 

Kursen och guidningarna kommer att genomföras på ett sätt som ligger i linje med de rådande rekommendationerna från folkhälsomyndigheten. Vi håller koll på utvecklingen av Covid-19 och rättar oss efter uppmaningarna, mer information om själva utförandet kommer närmre inpå kursstart. Vid ett högt tryck på platserna så kommer vi begränsa deltagarantalet per förening.

Please follow and like us: