Meny Stäng

Fullt hus när Hjärnkraft bjöd in till vårmingel!

Den 12 mars bjöd föreningen in till vårmingel i kansliets lokaler på Nybohovsgränd. Ett 50-tal personer dök upp för att ta del av dagens program. Ordförande Björn Boquist inledde med att berätta om föreningen för de som besökte oss för första gången. Så mycket aktiviteter! Minnesträning, samtalsgrupper, anhörigstöd, museibesök, guidade stadsvandringar, rehab-träning och pubkvällar är bara några av de aktiviteter som vi erbjuder för medlemmar.

 

Eftersom det kommer att starta en kurs i Ronnie Gardiners   metod (RGM) i april fanns det sedan möjlighet att prova på rehabträningen med läraren Itte Nygren. Hon har jobbat länge med metoden i nära samarbete med grundare Ronnie Gardiner och delade med sig av både RGM:s positiva effekter och sin egen entusiasm. Mindfulness är en annan träning som visat goda effekter i rehabilitering av bland annat hjärntrötthet. Marlou Mönnig Vislie, som leder föreningens kurs, gav oss ett smakprov på hur hon lär ut metoden och hur vi kan ha nytta av de olika övningarna och förhållningssätten.

 

I andra delen av lokalen fanns det under hela minglet möjlighet att fika, umgås och träffa kollegor och andra medlemmar. Vid   slutet av dagen kom Andrea Arlid förbi och spelade och sjöng visor. Det blev ett trevligt mingel med god mat, lite allsång och mycket vårkänslor.

 

Följ oss och dela gärna inlägget