Meny Stäng

Anhörigkväll med föreläsning av neuropsykolog Helena Iacobaeus

Kvällen inleddes av vice ordförande Åke Grapengiesser som berättade om föreningen och sina egna erfarenheter som anhörig. Åke lämnade sedan över ordet till Hjärnskadekoordinator Lena Hagelin som berättade om informationsenheten på Forum Funktionshinder och vilket stöd hon kan ge till anhöriga och närstående till någon med förvärvad hjärnskada.

Temat för kvällen var Emotionella konsekvenser efter en hjärnskada och hur relationerna i en familj kan påverkas av att någon skadas. 

Föreläsningen hölls av Helena Iacobaeus som är specialist i Neuropsykologi på Danderyds sjukhus där hon under många år haft möjligheten att träffa anhöriga och leda anhöriggrupper. Helena delade med sig av sina kunskaper kring bland annat möjliga psykiska och kognitiva förändringar vid en skada. Hon visade också på faktorer som kan vara avgörande för hus skadan uttrycker sig hos olika individer och samt vad som kan påverka möjligheterna som skadad eller anhörig att hantera den nya situationen.

Efter föreläsningen fanns det tid för fika och möjlighet att fortsätta samtalet med Helena Iacobaeus, Hjärnskadekoordinatorn och representanter från föreningen samt så klart utbyta erfarenheter med de anhöriga samlade.

Text och foto: Lena Nygren

Följ oss och dela gärna inlägget