Meny Stäng

Rehabilitering av unga med förvärvad hjärnskada – På väg in i vuxenlivet

Vi vet att det finns kunskapsluckor när det gäller unga vuxna med förvärvad hjärnskada på väg att bli vuxna. Frågeställningarna kan vara många vad gäller sysselsättning, arbete, studier och behovet av stöd från omgivningen. Utbildningen är digital.

INNEHÅLL

Vi får höra en ung vuxen person berätta, tillsammans med en anhörig, hur det är att leva med förvärvad hjärnskada och vara på väg ut i arbetslivet.

Specialpedagog Sofie Nilsson och psykolog Christina Jacobsson vid Barnrehab Lund berättar om rapporten ”Unga vuxna med förvärvad hjärnskada i barndomen – En uppföljning av insatser, stödbehov och svårigheter i vardagen”.

Teamet för unga vuxna (18–25 år) på Danderyds sjukhus berättar om hur Teamet arbetar för att stötta unga med förvärvad hjärnskada ut i vuxenlivet. Vilka är utmaningarna och framgångsfaktorerna?

Enikö Gaal Reichenberg från Försäkringskassan och Henriette Hallberg från Arbetsförmedlingen berättar om hur de arbetar med unga vuxna med förvärvad hjärnskada på väg mot arbetsliv och studier.

Kursledare och leg. arbetsterapeut Maria Blad på Furuboda folkhögskola berättar om kursen för unga vuxna med namnet ”På väg igen” och hur de arbetar på folkhögskolan.

 

KORT OM UTBILDNINGEN
När: Den 6 oktober 2022 kl. 13:00 – 16:30.
Var: Via Zoom, länk mejlas efter anmälan.
Pris: 395:-. Reducerat pris för medlem i Hjärnkraft 150:-
(klicka här för att bli medlem).
Mer info: info@hjarnkraft.se eller 08-447 45 30
Anmälan: Via qr-koden eller länk till formulär: https://forms.office.com/r/s5P84Qqpsi

 

Please follow and like us:
fb-share-icon