Meny Stäng

25 april – Guidad vandring vid Kolardammarna, Alby naturreservat

Kolardammarna ligger i Alby naturreservat och utgör ett vackert inslag i landskapet. Längs strandkanten möts du av grovstammiga aspar, tallbackar, små berghällar och öppna gräsmarken. I dammarna myllrar det av små och stora vattendjur. På våren leker grodorna och paddorna och på en ö i centrala dammen har bävern byggt en hydda. I dammarna renas också dagvattnet från Bollmora och Öringe på sin väg till Albysjön. Vandringen är cirka 2 km lång och tar 2 timmar med paus. Ta med egen matsäck.

Tillgänglighet: Underlaget är bra för att ta sig fram med rullstol och rullator. Det finns en något längre backe som har medellutning, här hjälps vi åt om det behövs. Det finns picknickbänkar på en skogsbacke och bänkar på en brygga. Det finns inga toaletter. Vi vandrar i lugnt tempo.

När: 25 april kl 11-13
Samling och avslutning: Busshållplats ”Öringe” kl 11.00 (buss 875 från Gullmarsplan). En av guiderna möter upp vid hållplatsen. Kommer du med bil, samlas vi på parkeringen vid Fårdala ridskola.
Till färdtjänst uppge adress:Ridskolevägen 2 i Tyresö.
Titta efter person med skylt där det står ”Guidning Kolardammarna”.
Frågor: kontakta Martina: martina.kiibus@tyreso.se eller Katrin på katrin.hammarlund@studieframjandet.se eller tfn: 08-555 352 35

Guidningen genomförs i samarbete mellan Tyresö kommun och Studiefrämjandet Stockholms län och är gratis. Ingen föranmälan krävs.

Följ oss och dela gärna inlägget