Meny Stäng

22 maj – Guidad vandring i Tyresö slottspark

Tyresö slottspark anlades på 1700-talet och är en av Sveriges äldsta engelska parker. I den lummiga miljön spirar vårens och försommarens alla blommor. De betande fåren bidrar till den rika floran och att hålla landskapet öppet. Här finns också grovstammiga lövträd som al, bok, ek och lind och blommande fruktträd. Vi vandrar i lugnt tempo i parken och ut på Notholmen där vi äter vår matsäck vid havet. Vandringen är cirka 3 km lång och tar 3 timmar med paus. Ta med egen matsäck.

Tillgänglighet: Det går att ta sig fram med rullstol och rullator i slottsparken och ut på bryggan på Notholmen. Ibland när gångvägarna är nygrusade kan det vara lite tyngre. Sista backen tillbaka upp mot slottet är något ansträngande. Men vi hjälps åt!

När: 22 maj kl. 11-14
Samling: Busshållplats ”Tyresö kyrka” kl. 11.00 (Buss 875 från Gullmarsplan eller Tyresö Centrum). Vi möter upp vid bussen och vid borggården. Titta efter person med skylt där det står ”Guidning Tyresö slottspark”.
Det går också bra att komma direkt till Tyresö slotts borggård med bil eller färdtjänst. Adress: Tyresö slott
Frågor: kontakta Martina: martina.kiibus@tyreso.se eller Katrin: katrin.hammarlund@studieframjandet.se, Tfn: 08-555 352 35

Guidningen genomförs i samarbete mellan Tyresö kommun och Studiefrämjandet Stockholms län och är gratis. Ingen föranmälan krävs.

Please follow and like us: