Meny Stäng

29 maj – Mindfulnessvandring i Judarn

Naturen är en perfekt plats för återhämtning. Skogens ljud och dofter mjuklandar i hjärnan och ger oss i bästa fall en positiv ”hjärntvätt”. Naturen är alltid ”här och nu”, och ställer inga krav. Här kan vi andas ut och hämta ny energi. Under en lugn promenad tillsammans med Bosse Rosén stannar vi till då och då och provar några övningar i mindfulness med naturkänsla.

Om guidningen: Guidningen genomförs tisdag 29 maj kl 11-13, samling utanför T-bana Åkeshov (gå till höger när du kommer ner för trapporna/hissen). Samlingen är på samma sida som Åkeshofs slott. Vandringen är ca 2 km lång och tar ca 2 timmar och går i lugnt tempo. Den som vill stannar kvar och fikar i slottsparken efteråt. Ta med fika och sittunderlag i så fall.

Tillgänglighet: Stigarna som vi går på är breda med jämnt och fint underlag. Det går bra att ta sig fram med rullstol och rullator. Backen från tunnelbanan upp till reservatet är kort men något ansträngande. Toalett finns på Café Blomma som ligger intill tunnelbanan.

Guidningen är gratis. Ingen anmälan behövs.

Hitta hit: Tunnelbanans gröna linje mot Åkeshov eller Hässelby Strand. Gå av vid Åkeshovs station. Hiss finns. Katrin står på perrongen och möter upp. Hon har en skylt där det står ”Guidning Judarn”. Färdtjänst: Uppge adress Åkeshovs gårdsväg 8. Bosse står och väntar med skylt ”Guidning Judarn”. Bil: Bäst är att slå upp adressen Åkeshovs gårdsväg 8 och följa vägbeskrivning.

 

Vid frågor och funderingar, kontakta Katrin Jones Hammarlund, katrin.hammarlund@studieframjandet.se eller 08-555 352 35 (även mobil).

Guidningen genomförs i samarbete mellan Studiefrämjandet Stockholms län och Storstockholms naturguider som är en del av Naturskyddsföreningen Stockholms län. Guidningarna sponsras av Länsstyrelsen i Stockholms län.

 

Please follow and like us: